Je hebt veel meer rechten dan je denkt!

Er zijn in mijn beleving twee manieren om aan te tonen dat wij de mensen, verschillen van de chimpansee. Ons relativerend vermogen, het besef dat we sterfelijk zijn én wij haten files. We hebben ze ook gecreëerd. Dus er is ook best wel spraken van een geval van eigen schuld dikke bult.

Het blijkt ergernis nummer 1 te zijn en ik draag daar zeker aan bij. Het allerergst is wanneer de file oplost en je beseft dat deze file er enkel was omdat mensen langzaam zijn gaan rijden. 

Die frustratie heb ik onlangs tot een minimum weten te beperken vanwege een zware ervaring, want helaas zijn files nagenoeg vrijwel altijd het gevolg van een ongeluk. 

Traumatisch

Dat droevige beeld van een paar lege auto’s die als verfrommelde drankblikjes tegen de vangrail staan gedrukt. Dan hoop ik toch altijd maar dat het goed komt met de inzittende. We zijn zo ontzettend kwetsbaar als mens in dat drukke gevaarlijke verkeer. Zo belandde ik dus onlangs in mijn allereerste ongeluk en het was me er één. Dat ik hem nu na mag vertellen vind ik nog steeds erg bijzonder. Ik zat achter op de scooter bij een vriend van mij terwijl we reden door de stad. We kwamen van een etentje en hij zette mij op de hoek van de straat af. Ik stapte af en wuifde hem na.

Hij reed de bocht door en ging ineens vol onderuit omdat er een onduidelijk gladde substantie op de weg lag. Eenmaal op de grond terecht gekomen kwam er van de tegengestelde richting een automobilist die mijn vriend niet zag liggen en reed over hem heen. Nog nooit heb ik zo vol afschuw gezeten als dat moment. We kunnen het beiden nog navertellen maar ik heb er behoorlijk veel paniek en angstaanvallen aan overgehouden. Durf niet meer achter op een scooter of motor en het ergste van alles is dat ik mijn beste maat overreden heb zien worden waardoor hij is verlamd.

Letselschade advocaat

Het allerergste is het voor mijn vriend maar heb er zelf zo’n last van dat ik vaker niet goed mijn werk kan uitvoeren vanwege die paniek aanvallen. Nu las ik in een artikel trauma’s ook kunnen ontstaan als getuige van ongelukken en dat ik recht zou hebben op een schadeletsel vergoeding. Mij werd dan ook een advocaat aangeraden die hier gespecialiseerd in was en niet een schadeletsel bureau. Zo kwam ik terecht bij letselschade advocaat Uden en die legde mij uit dat ik zeker recht heb op meer onderzoek op hoe het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden. Dat mijn therapie sessies vergoed moeten worden door de verzekering en dat ik op een bepaalde manier gecompenseerd voor het missen van werk momenten. De zaak loopt nog maar wat er ook uit komt zal een schrale troost zijn voor het leed wat er is, maar het is toch wel fijn dat er mensen willen werken voor jouw pijn.

Geef een reactie