Hoe vind ik de beste energiedeal voor mijn bedrijf?

Wanneer je vandaag de dag op zoek bent naar een scherp energietarief hoef je hier geen uitgebreid onderzoek meer naar te doen. Natuurlijk is het wel aan te raden om even de tijd te nemen om de juiste energieaanbieder voor zakelijke energie te vinden, maar deze zoektocht is al sneller klaar dan je wellicht vooraf had gedacht. Er zijn namelijk enkele eenvoudige manieren waarmee je binnen no time een passende energiedeal kunt scoren. Voordat je begint met zoeken, is het handig om te weten met welke factoren je rekening moet houden. Daarom lees je hieronder meer over het vinden van de beste energiedeal voor je bedrijf. Zo betaal je nooit meer te veel voor je zakelijke energie.

Check je jaarlijkse verbruik

Vrijwel iedere ondernemer zou wel wat geld willen besparen op de zakelijke energierekening. Daarom pakken we als eerste stap je jaarlijkse verbruik erbij. Op die manier krijg je namelijk een duidelijk inzicht waar je energiekosten vandaan komen en waar je eventueel energie en geld zou kunnen besparen. Misschien schrik je wel even van de energiekosten die je jaarlijks hebt, dat kan. Des te meer reden om er eens even goed voor te gaan zitten. Op je jaarlijkse verbruik, of de eindafrekening van je energie, zie je alle kosten los van elkaar staan. Dit zijn de daadwerkelijke energiekosten, maar ook de leveringskosten, de netbeheerkosten en de overheidsheffingen (belasting). Door alles bij elkaar op te tellen, weet je precies wat je maximaal per jaar kwijt bent aan zakelijke energie. De meeste kosten hiervan staan vast, maar je hebt wel zelf invloed op wat je uiteindelijk gaat betalen.

Gebruik een zakelijke energievergelijker

Dat doe je namelijk met behulp van zakelijk energie vergelijken. Het is aan te raden om ieder jaar het aanbod van meerdere energiebedrijven met elkaar te vergelijken. Alleen op die manier vind je namelijk het meest passende en goedkoopste energiepakket voor jouw bedrijf. Veel mensen weten namelijk niet dat het constant switchen veel geld kan schelen. Er is altijd ergens anders een betere deal te scoren wanneer het om energieprijzen gaat. Energiebedrijven willen klanten blijven lokken – hoe kan dat anders dan te strooien met scherpe tarieven en interessante introductiedeals? Het grote voordeel van een energievergelijker is dat je binnen één druk op de knop een duidelijk overzicht krijgt van energieleveranciers die passende zakelijke energie voor jou hebben. Dat scheelt je ontzettend veel zoekwerk. Op Minder.nl vind je zo’n handige zakelijke energievergelijker waarmee je direct aan de slag kunt gaan.

Voorwaarden bij een energiecontract

Voordat je een energievergelijker in gaat zetten, is het handig om op de hoogte te zijn van een aantal factoren en wensen die je hierbij in kunt vullen. Je wilt zo specifiek mogelijk zijn, zodat een goed energiecontract des te sneller is gevonden. Zo moet je nadenken over de contractduur van je energie. Ga je liever voor een kortlopend energiecontract van een jaar of kies je toch voor een contract dat wat langer duurt, maar waarbij je wel interessante korting kunt pakken? Alles is hierbij mogelijk. Je kunt hierbij ook nog kijken naar wat de energieprijzen op dit moment doen. Is er een stijging te zien? Dan kun je op dit moment prima voor een langer durend energiecontract gaan. Ook moet je letten op het tarief: kies je voor een variabel tarief dat twee keer per jaar kan wijzigen of ga je liever voor zekerheid met een vast tarief dat niet kan veranderen? Tot slot is het goed om op de hoogte te zijn van de opzegtermijn, zodat je precies weet wanneer je je contract moet opzeggen en moet overstappen op een andere energiedeal.

Geef een reactie