Category: Blog

Een nieuwe auto leasen met BKR notering?!

Als ZZP-er heb je vrijheid en werk je niet voor een baas, maar je bouwt bijvoorbeeld ook geen pensioen op en valt niet onder de ziektewet regeling. De ervaring blijkt ook dat geld lenen bij een bank voor je hypotheek of investeringen vaak onmogelijk zijn.

Mijn werk bestaat uit adviezen geven en uitvoeren van technische ondersteuningen bij bedrijven door het hele land. Ik zit in de IT sector. Zo werk ik in Utrecht, Zwijndrecht, Rotterdam, Eindhoven maar ook in Amersfoort, Amsterdam en Groningen. De zaken gaan steeds beter en heb vertrouwen op kunnen bouwen bij mijn klanten. Alleen werd ik er op gewezen dat het werk wat ik leverde niet gelijkwaardig was aan de auto die ik reed. Ik had wel een net autootje maar de klanten waren van een bepaalde status en moest eigenlijk dat laatste puntje van mezelf echt upgraden. Het kon gewoon niet meer.

Maar wat waren mijn opties? Kopen ging niet want daar is de winst nog niet groot genoeg voor. Leasen was onmogelijk omdat ik een BKR notering had vanwege geleend geld om mijn bedrijf te starten. Huren was interessant als ik een stuk minder had gereden en een Greenweels viel om die zelfde reden ook af. Toch werd ik door een klant getipt om te gaan short leasen. Dit is iets wat zij zelf ook deden en zij konden daar hun auto leasen zonder BKR-toetsing

Te mooi om waar te zijn.

Mij werd altijd geleerd dat wanneer iets te mooi leek om waar te zijn dan was dit negen van de tien keer ook het geval, maar wilde het toch wel even uitzoeken natuurlijk. Niet te geloven. Het was toch mogelijk en ze hadden van alles. Van personen auto's tot koel- en bestelwagens. Ik ging voor de personen auto en rijd nu een super mooie Volkswagen E-Golf. Ik rijd dus mooi stylish en zelfs elektrisch vol trots naar mijn klanten toe en voel dat de werk kwaliteit nu op dezelfde lijn ligt als mijn voorkomen.

 

 

 

Weer even terug naar het huttendorp.

In de zomer van mijn kwajongens jaren was mijn absolute lievelings tijd de vakanties ik doorbracht in het huttendorp. Hutten bouwen tot je er bij neerviel en kon chillen in je zelf gebouwde hut. Pallets, pallets en nog eens pallets. Gecombineerd met blauwe vingers van het hameren en behoorlijk wat kleding scheuren van de spijkers die niet goed waren ingeslagen. Nu die kindertijd voorbij is ben ik aan een project begonnen om die glorie dagen wederom te beleven met een eigen gebouwd tuinhuis waar mijn familie en ik onze spullen veilig kwijt kunnen of om een een tuin feestje te kunnen houden en daar in te slapen.

 

Ontwerp

Het tuinhuis van mijn opa en oma was eigenlijk het model wat ik wilde nabouwen. Het gaf me altijd zo’n warm en huiselijk gevoel. Dus ter ere van hen zocht ik de beste foto’s van het tuinhuis die ik vinden kon en stuurde die naar een bouwkundig tekenaar, want die expertise heb ik niet.

 

Materiaal

Hout is voor een klus als deze het beste werkbaar en je kunt er alles mee. Na even wat onderzoek te hebben gedaan kwam ik erachter dat er ontelbare soorten hout zijn. Pallets waren nu geen optie meer. Het bleek dat ik hardhout nodig had zodat het weer en wind zou doorstaan. Platen, palen, balken, latten en regels ik had het allemaal nodig. Mijn zoontje vroeg terecht: “Papa maak je dan niet alle bomen dood?” Ik kon niet anders dan zeggen: "Ja jongen, daar heb je wel een punt". Dus wilde weten of het ook milieu bewust kon en dat kon gelukkig. 

 

Milieuvriendelijk Hout?

Hout is in principe zeer milieuvriendelijk: je kunt steeds opnieuw bomen planten en er zijn relatief weinig fossiele brandstoffen (olie, kolen, gas) nodig om hout te kappen, vervoeren en bewerken. Met de juiste zorg gaat hout ook lang mee. Verder is hout goed te hergebruiken, en is het volledig biologisch afbreekbaar (tenzij het geïmpregneerd is). Er zijn wel een paar voorwaarden: hout is alleen milieuvriendelijk als het uit duurzaam beheerde bossen komt en zo lang mogelijk meegaat.

Let bij nieuw hout op het FSC- of PEFC-keurmerk. Dit garandeert dat het hout uit duurzaam beheerde bossen komt.

Met de bouwtekening, materialen, het gevoel dat papa de bossen redt met het juiste hardhout en een goede dosis nostalgie ben ik het tuinhuis gaan maken met behulp van mijn familie en we hebben er nog iedere dag plezier van.