Category: Blog

Alles over Limburg vind je in dit artikel

Ga je naar Limburg toe, woon je in Limburg of heb je een bedrijf in Limburg? Wij hebben allerlei verschillende uitstapjes en handige dingen in dit artikel voor jou gezet zodat jij je niet hoeft te vervelen en dat je gemakkelijk alles kan regelen op zoals persoonlijk als zakelijk gebied.

Sportief en acties

Limburg is dé plek om lekker te gaan wandelen, fietsen, mountainbiken enz. Limburg is een plek met veel heuvels en prachtige gebieden die je door verschillende landschappen brengt. Er zijn ontzettend veel routes, en rondes te vinden online. Voornamelijk in Zuid-Limburg vind je prachtige routes. Je kan zelfs een uitstapje over de grens maken naar bijvoorbeeld, Duitsland of België.

Leuke steden om te bezoeken

Steden als Simpelveld, Epen, Baarlo, Thorn en Valkenburg zijn populaire plekken in Limburg. Je vind hier prachtige oude gebouwen en daar omheen prachtige landschappen. De steden hebben vaak allemaal online reisgidsen waardoor langs prachtige gebouwen en leuke audiotours kunt lopen door de steden heen. In Valkenburg heb je ontzettend veel terrasjes en leuke activiteiten om te doen. Denk bijvoorbeeld aan een rodelbaan, een lift naar boven toe en nog veel meer!

Daarnaast heb je natuurlijk nog de grote stad Maastricht. Eén van de mooiste steden van heel Nederland. De stad strekt veel (binnenlandse) toeristen en daardoor is het extra gezellig.

Daarnaast heeft Maastricht een waanzinnig grottenstelsel. Ga een stap terug in de tijd en beleef de ondergrondse geschiedenis tijdens een spectaculaire tocht door verschillende grotten. Enthousiaste gidsen nemen je maar al te graag mee naar Fort Sint Pieter, Grotten Zonneberg en de Grotten van de Sint Pietersberg. Eenmaal terug buiten geniet je van een prachtig uitzicht over de stad en wandel je binnen no time weer terug naar het centrum. In het centrum kan je heerlijk genieten van de verschillende terrasjes en kan je overal terecht. Daarnaast is het super gezellig en leuk om lekekr te gaan shoppen in Maastricht, waardoor je ook nog is met wat leuke spelletjes thuis komt.

Limburg voor bedrijf

Limburg heeft veel ondernemersinitiatieven, voornamelijk op horecagebied heb je verschillende mogelijkheden. Daarnaast is het slim om als bedrijf ook zakelijk je praktische dingen te regelen. Denk bijvoorbeeld aan het afval dat weggebracht moet worden. Dit kan in je Limburg ook makkelijk laten regelen door een vuilcontainer te huren. Je afval wordt dan regelmatig (kan je zelf aangeven) opgehaald, waardoor jij er geen omkijken meer naar hebt.

5 hulpmiddelen die je nodig hebt wanneer je ouder wordt

Wanneer je jong bent kan je niet wachten totdat je 16, 18 of 21 wordt. Maar daarna is ouder worden niet altijd een pretje. Het lichaam werkt niet altijd mee en het is lastig om jezelf toe te geven aan eventuele hulpmiddelen die het leven wel makkelijker maken. In deze blog geven we voorbeelden van deze hulpmiddelen en hoe je deze op een positieve manier kan omarmen. 

 

Een bril dragen

Sommigen dragen al een bril van kleins af aan. Maar wanneer je ouder wordt heb je een hogere kans op een beperkt zicht. Veel ouderen moeten geloven aan een bril voor het kijken op afstand of juist dichtbij. Tegenwoordig zijn er veel verschillende brillen op sterkte te vinden op de markt. Daarom is er vast wel eentje die jou goed staat. Wist je dat sommige mensen zelfs een bril dragen terwijl dit niet eens nodig is? Wanneer je een bril draagt wordt je vaak intelligenter geschat en het is ook nog eens super modieus. 

 

Dankbaarheidsboekje

De tijd vliegt als je het mij vraagt! Het is belangrijk om stil te staan bij de kleine dingen in het leven. Een handig hulpmiddel dat je hierbij kan helpen is een speciaal dankbaarheidsboekje. Hier kun je iedere dag in opschrijven waarvoor je dankbaar bent en eventueel doelen die je wilt behalen. Zo ga je veel bewuster om met alle kleine dingen om je heen en laat je zoveel mogelijk uit het leven halen. 

 

Smartphone 

Misschien wil je er wel niet aan denken, maar een smartphone is haast niet meer weg te denken uit het hedendaagse beeld. Met een smartphone kun je gemakkelijk en snel contact houden met vrienden en familie. Bovendien hoef je geen fotocamera mee te slepen om bijzondere momenten vast te leggen. Een smartphone heeft ook vaak een groter beeldscherm waardoor de toetsen makkelijker te zien zijn. 

 

Hè wat zeg je?

Wanneer je ouder wordt heb je ook een grotere kans dat je slechthorend wordt. Gelukkig bestaan er gehoorapparaten waardoor je nog lekker kunt communiceren met vrienden en familie. Toch staat een gehoorapparaat niet altijd even chique. Maar door de steeds beter ontwikkelde technologie zijn er nu ook gehoorapparaten verkrijgbaar die minuscuul zijn en je niet eens ziet! Heb jij ook last van een steeds slechter gehoor? Laat je eens informeren bij een hoorspecialist. Zo kun jij in ieder geval blijven genieten van de verhalen van je geliefden. 

 

Rollator 

Ook een rollator vinden veel ouderen niet leuk staan. Maar wanneer je slecht ter been wordt kan dit hulpmiddel toch een ultieme oplossing bieden waardoor je nog lekker een uitje kan maken. Bovendien zal je meer in beweging blijven als je achter een rollator loopt want het maak het lopen simpelweg veel eenvoudiger.

3 tips voor een overgetelijk personeelsfeest

Ben je van plan om binnenkort een personeelsfeest te organiseren voor jouw bedrijf?Het is natuurlijk leuk voor jou en je collega’s als dit een dag wordt die jullie niet meer zullen vergeten. Om dit te realiseren heb je wat organisatie talent nodig, en een flinke dosis creatieve inspiratie. Wil je van jullie personeelsfeest een geslaagde. en vooral onvergetelijke dag maken? Lees dan deze tips voor een geweldig personeelsfeest.

Themafeestjes doen het altijd goed

Werk je in een jong bedrijf dat niet vies is van een feestje? Dan is een themafeestje een personeelsfeest waar je de plank niet snel bij misslaat. Je kunt hiervoor een locatie afhuren, en deze van te voren helemaal versieren in het thema van je feest. Bepaal natuurlijk ruim van te voren voor welk thema je kiest, zodat je genoeg tijd hebt om voor te bereiden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een apres ski thema feestje, carnaval thema, 70’s thema of een White Party. Bij deze thema’s is het natuurlijk de bedoeling dat alle collega’s verkleed komen naar het personeelsfeest. Willen jullie niet verkleden? Kies dan voor bijvoorbeeld een beach party, waarbij je een strandtent kunt afhuren.

VR-experience

De virtual reality trend blijft voortzetten, ook in de entertainment business. Tegenwoordig kun je ook hele leuke personeelsfeestjes organiseren met VR. Je kunt hiervoor naar een locatie gaan, maar ook op kantoor blijven en daar met iedereen een VR spel spelen. Hiermee kun je heel veel verschillende dingen doen, zoals een spel tegen elkaar spelen. Ook voor de mensen die niet eens mee doen is dit erg vermakelijk, om alle collega’s met van die brillen zien rond te lopen en raar te doen.

Een spannende escaperoom

Een escape room is een goed personeelsfeestje als je naast plezier hebben ook een beetje wilt werken aan de teambuilding. Door met een groep een escape room te doen leer je goed samen te werken, en krijg je inzichtelijk wie een natuurlijke leider is, en welke collega liever volgt. Ook is de spanning en het samen ontsnappen een goede teambuilding manier. Na afloop kunnen jullie lekker eten met zijn allen en napraten over wat er gebeurd is.

Personeelsfeestjes gaan om het hebben van plezier met elkaar, en om het team te verbinden. Probeer dus tijdens dit uitje niet al te veel over werk te praten en helemaal in het moment te zitten! Op die manier hebben jullie vast een geweldige dag met elkaar.

Je hebt veel meer rechten dan je denkt!

Er zijn in mijn beleving twee manieren om aan te tonen dat wij de mensen, verschillen van de chimpansee. Ons relativerend vermogen, het besef dat we sterfelijk zijn én wij haten files. We hebben ze ook gecreëerd. Dus er is ook best wel spraken van een geval van eigen schuld dikke bult.

Het blijkt ergernis nummer 1 te zijn en ik draag daar zeker aan bij. Het allerergst is wanneer de file oplost en je beseft dat deze file er enkel was omdat mensen langzaam zijn gaan rijden. 

Die frustratie heb ik onlangs tot een minimum weten te beperken vanwege een zware ervaring, want helaas zijn files nagenoeg vrijwel altijd het gevolg van een ongeluk. 

Traumatisch

Dat droevige beeld van een paar lege auto’s die als verfrommelde drankblikjes tegen de vangrail staan gedrukt. Dan hoop ik toch altijd maar dat het goed komt met de inzittende. We zijn zo ontzettend kwetsbaar als mens in dat drukke gevaarlijke verkeer. Zo belandde ik dus onlangs in mijn allereerste ongeluk en het was me er één. Dat ik hem nu na mag vertellen vind ik nog steeds erg bijzonder. Ik zat achter op de scooter bij een vriend van mij terwijl we reden door de stad. We kwamen van een etentje en hij zette mij op de hoek van de straat af. Ik stapte af en wuifde hem na.

Hij reed de bocht door en ging ineens vol onderuit omdat er een onduidelijk gladde substantie op de weg lag. Eenmaal op de grond terecht gekomen kwam er van de tegengestelde richting een automobilist die mijn vriend niet zag liggen en reed over hem heen. Nog nooit heb ik zo vol afschuw gezeten als dat moment. We kunnen het beiden nog navertellen maar ik heb er behoorlijk veel paniek en angstaanvallen aan overgehouden. Durf niet meer achter op een scooter of motor en het ergste van alles is dat ik mijn beste maat overreden heb zien worden waardoor hij is verlamd.

Letselschade advocaat

Het allerergste is het voor mijn vriend maar heb er zelf zo’n last van dat ik vaker niet goed mijn werk kan uitvoeren vanwege die paniek aanvallen. Nu las ik in een artikel trauma’s ook kunnen ontstaan als getuige van ongelukken en dat ik recht zou hebben op een schadeletsel vergoeding. Mij werd dan ook een advocaat aangeraden die hier gespecialiseerd in was en niet een schadeletsel bureau. Zo kwam ik terecht bij letselschade advocaat Uden en die legde mij uit dat ik zeker recht heb op meer onderzoek op hoe het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden. Dat mijn therapie sessies vergoed moeten worden door de verzekering en dat ik op een bepaalde manier gecompenseerd voor het missen van werk momenten. De zaak loopt nog maar wat er ook uit komt zal een schrale troost zijn voor het leed wat er is, maar het is toch wel fijn dat er mensen willen werken voor jouw pijn.

Droogijs? Dat is toch gewoon rook op de grond?!

Het leukste feestje ben jezelf althans dat zei mijn moeder altijd.

Misschien is dat wel een beetje zo’n standaard moeders uitspraak nu ik er over nadenk. Net als moeders hun kinderen altijd knap vinden en dat zou betekenen dat er geen lelijke mensen rondlopen. Nou jij weet net als ik… Da’s mooi niet waar.

Wel geloof ik dat je van grote invloed bent op de herinnering van een feestje. Regel je de boel, kleed je het leuk aan? Hoe is je instelling; is alles leuk en mogelijk of is alles helemaal ruk?! Gevalletje glas half vol of half leeg. Wij wilden onlangs een feestje geven met alles er op en eraan omdat we een reünie hadden van de grote vrienden groep waarin we zijn opgegroeid plus aanhang. We verwachtte zo’n 50 mensen. De locatie hadden we al maar dat was een kale ruimte. De bar was wel al geregeld maar we wilden wat leuke lichten en techniek om een dj te laten draaien en misschien wat live acts neer te zetten. We hadden als groep een choreografie die we vroeger eens als grap in elkaar hadden gezet waarmee we wilde optreden. Een van mijn vrienden riep dat hij persé zo’n rook machine wilde waarbij de rook op de vloer bleef hangen. Dat was altijd zo vet op televisie. 

Dry ice, ice baby!

Maar we kwamen er achter dat dit geen rook is maar droogijs! Ik hoor nog steeds de reactie van die vriend van me: “Droogijs? Dat is toch gewoon rook op de grond?!”. Gelukkig kwamen we er door wat filmpjes op te zoeken achter dat het dat het geen rook machine kon zijn want rook gaat omhoog en blijft niet liggen op de grond. We wisten nu wat het was maar nu bleek de échte vraag; Waar kun je droogijs kopen? Dat kon toevallig gewoon bij het bedrijf waar ook licht en geluid vandaan konden huren. Ze maakte het zelfs gewoon binnenshuis.

You're as dry as ice

Het feest was weergaloos en het droogijs effect was fantastisch. De met telefoon gemaakte filmpjes waren net zo vet als hoe ze dat doen op televisie. Missie geslaagd ondanks onze choreografie door sommige nog wel iets beter mocht worden gerepeteerd, waaronder ikzelf haha.

Beurs

bezig met de perfecte beurs stand of ben jij zelfs bezig met het organiseren van een complete beurs? Wij helpen je graag verder en denken graag mee over oplossingen! Bekijk hier wat Luxonos voor jou kan betekenen!

Hoe werkgevers en werkzoekenden elkaar nu vinden

Hoewel de maatregelen van de overheid natuurlijk een groot effect hebben op het bedrijfsleven, zijn er nog wel steeds plekken waar mensen geworven worden. Werkzoekenden zijn dus nog steeds welkom bij uitzendbureaus. De gesprekken worden dan online gevoerd. Er zullen ook genoeg mensen zijn die op zoek zijn naar iets. Juist omdat in bepaalde takken nu erg bezuinigd moet worden door de coronacrisis, komen er allemaal werknemers zonder werk te zitten. Zij willen natuurlijk graag aan de slag, dus zullen zij gaan kijken waar er nog mensen nodig zijn. Zo is er in de horeca geen werk meer, maar in de zorg, voedselvoorziening en logistiek staan ze juist te springen om mensen. Het percentage studenten dat inmiddels al heeft aangegeven beschikbaar te zijn voor flexwerk in de zorg, voedselindustrie en logistiek, is op het moment zo’n zestig procent. Daarvan geeft vijftig procent aan ook inzetbaar te zijn voor kinderopvang en schoonmaak. Het is belangrijk dat de economie zo veel mogelijk blijft draaien, zodat de gevolgen van de coronacrisis zo veel mogelijk beperkt kunnen worden.

Platformen

Zo zijn er verschillende platformen opgericht en worden bestaande websites ingezet om de vraag en het aanbod zo goed mogelijk te stroomlijnen en stimuleren. Zo is er een platform opgericht waarop vacatures gezet kunnen worden specifiek voor de vitale branches en waar sollicitanten direct op kunnen reageren. Zo is er in de zorg, logistiek en bij het UWV per direct vraag naar minimaal duizend werknemers. Maar ook distributiecentra van medische bedrijven en bezorgbedrijven zijn op zoek naar magazijnmedewerkers en pakketbezorgers. Ook is er een platform opgericht om bedrijven die het nu moeilijk hebben, belangeloos te steunen door opdrachten voor ze te uit te voeren zonder daarvoor betaald te worden. Daarnaast bestaat er een platform waarbij alle soorten bedrijven, van ZZP’er tot grote bedrijven, met elkaar in contact worden gebracht. Tevens zetten verschillende uitzendbureaus hun platformen in voor studenten en flexwerkers om vacatures te vervullen. Tot slot is nog belangrijk te melden dat er ook een platform is opgezet specifiek voor uitzendbureaus zelf, zodat ze elkaar zo goed mogelijk kunnen aanvullen in vraag en aanbod. Dit zijn allen belangrijke initiatieven die bijdragen aan de voortgang en instandhouding van de economie.

Reguliere vacatures

Maar er zijn ook nog reguliere vacatures die nog steeds uitgezet worden bij recruitmentbureaus waarop mensen kunnen reageren. Is iemand bijvoorbeeld op zoek naar een vacature monteur, zal hij of zij meerdere opties hebben om te solliciteren. Goede service monteurs met de juiste kennis en ervaring worden nog her en der gezocht, dus op die vacatures kan nog volop gereageerd worden. Dus er zijn ook nog steeds mensen die binnen hun vakgebied een nieuwe baan kunnen vinden bij leuke bedrijven. Dat is zijn positieve feiten die we moeten blijven constateren. Ook de platforms helpen mee elkaar makkelijk te kunnen vinden en hulp te bieden. Als we ons blijven richten op deze positieve berichten en initiatieven en het lukt zo veel mogelijk mensen aan het werk te houden en krijgen, zullen we deze crisis samen kunnen doorstaan.

Een nieuwe auto leasen met BKR notering?!

Als ZZP-er heb je vrijheid en werk je niet voor een baas, maar je bouwt bijvoorbeeld ook geen pensioen op en valt niet onder de ziektewet regeling. De ervaring blijkt ook dat geld lenen bij een bank voor je hypotheek of investeringen vaak onmogelijk zijn.

Mijn werk bestaat uit adviezen geven en uitvoeren van technische ondersteuningen bij bedrijven door het hele land. Ik zit in de IT sector. Zo werk ik in Utrecht, Zwijndrecht, Rotterdam, Eindhoven maar ook in Amersfoort, Amsterdam en Groningen. De zaken gaan steeds beter en heb vertrouwen op kunnen bouwen bij mijn klanten. Alleen werd ik er op gewezen dat het werk wat ik leverde niet gelijkwaardig was aan de auto die ik reed. Ik had wel een net autootje maar de klanten waren van een bepaalde status en moest eigenlijk dat laatste puntje van mezelf echt upgraden. Het kon gewoon niet meer.

Maar wat waren mijn opties? Kopen ging niet want daar is de winst nog niet groot genoeg voor. Leasen was onmogelijk omdat ik een BKR notering had vanwege geleend geld om mijn bedrijf te starten. Huren was interessant als ik een stuk minder had gereden en een Greenweels viel om die zelfde reden ook af. Toch werd ik door een klant getipt om te gaan short leasen. Dit is iets wat zij zelf ook deden en zij konden daar hun auto leasen zonder BKR-toetsing

Te mooi om waar te zijn.

Mij werd altijd geleerd dat wanneer iets te mooi leek om waar te zijn dan was dit negen van de tien keer ook het geval, maar wilde het toch wel even uitzoeken natuurlijk. Niet te geloven. Het was toch mogelijk en ze hadden van alles. Van personen auto's tot koel- en bestelwagens. Ik ging voor de personen auto en rijd nu een super mooie Volkswagen E-Golf. Ik rijd dus mooi stylish en zelfs elektrisch vol trots naar mijn klanten toe en voel dat de werk kwaliteit nu op dezelfde lijn ligt als mijn voorkomen.

 

 

 

Weer even terug naar het huttendorp.

In de zomer van mijn kwajongens jaren was mijn absolute lievelings tijd de vakanties ik doorbracht in het huttendorp. Hutten bouwen tot je er bij neerviel en kon chillen in je zelf gebouwde hut. Pallets, pallets en nog eens pallets. Gecombineerd met blauwe vingers van het hameren en behoorlijk wat kleding scheuren van de spijkers die niet goed waren ingeslagen. Nu die kindertijd voorbij is ben ik aan een project begonnen om die glorie dagen wederom te beleven met een eigen gebouwd tuinhuis waar mijn familie en ik onze spullen veilig kwijt kunnen of om een een tuin feestje te kunnen houden en daar in te slapen.

 

Ontwerp

Het tuinhuis van mijn opa en oma was eigenlijk het model wat ik wilde nabouwen. Het gaf me altijd zo’n warm en huiselijk gevoel. Dus ter ere van hen zocht ik de beste foto’s van het tuinhuis die ik vinden kon en stuurde die naar een bouwkundig tekenaar, want die expertise heb ik niet.

 

Materiaal

Hout is voor een klus als deze het beste werkbaar en je kunt er alles mee. Na even wat onderzoek te hebben gedaan kwam ik erachter dat er ontelbare soorten hout zijn. Pallets waren nu geen optie meer. Het bleek dat ik hardhout nodig had zodat het weer en wind zou doorstaan. Platen, palen, balken, latten en regels ik had het allemaal nodig. Mijn zoontje vroeg terecht: “Papa maak je dan niet alle bomen dood?” Ik kon niet anders dan zeggen: "Ja jongen, daar heb je wel een punt". Dus wilde weten of het ook milieu bewust kon en dat kon gelukkig. 

 

Milieuvriendelijk Hout?

Hout is in principe zeer milieuvriendelijk: je kunt steeds opnieuw bomen planten en er zijn relatief weinig fossiele brandstoffen (olie, kolen, gas) nodig om hout te kappen, vervoeren en bewerken. Met de juiste zorg gaat hout ook lang mee. Verder is hout goed te hergebruiken, en is het volledig biologisch afbreekbaar (tenzij het geïmpregneerd is). Er zijn wel een paar voorwaarden: hout is alleen milieuvriendelijk als het uit duurzaam beheerde bossen komt en zo lang mogelijk meegaat.

Let bij nieuw hout op het FSC- of PEFC-keurmerk. Dit garandeert dat het hout uit duurzaam beheerde bossen komt.

Met de bouwtekening, materialen, het gevoel dat papa de bossen redt met het juiste hardhout en een goede dosis nostalgie ben ik het tuinhuis gaan maken met behulp van mijn familie en we hebben er nog iedere dag plezier van.

 

Een afvalcontainer huren brengt vele voordelen met zich mee

De laatste jaren zijn we ons steeds meer milieubewust. We bedenken nieuwe acties en plannen, om er zo voor te zorgen dat we het milieu zo min mogelijk belasten. We proberen zo min mogelijk afval te produceren, om bijvoorbeeld meer verpakkingsmaterialen te gebruiken van natuurlijk afbreekbare stoffen. Nu is het zo dat we het produceren van afval niet tegen kunnen gaan. Echter kunnen we wel ons uiterste best doen om het goed te doen. Vooral bedrijven kunnen door bijvoorbeeld goed het afval te scheiden, al erg veel meehelpen aan een schoner milieu. In dit blog gaan we het hebben over het huren van een afvalcontainer!

De kunst van efficiënt werken

Efficiënt werken. Waar de een er al dagelijks mee bezig is, lukt het bij een ander nog niet altijd om dit te realiseren. Door efficiënt te werken, belast je jezelf en uiteindelijk de gehele samenleving met zo min mogelijk gevolgen. Zo kun je efficiënt werken in je werkzaamheden, maar kun je ook efficiënt werken in het scheiden van afval!

Door afval te scheiden, help je afvalverwerkingsbedrijven met het verder verwerken van het afval. Scheidt het afval bijvoorbeeld tussen plastic-, papier-, GFT- en restafval. Voor in het bedrijf zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor verschillende afvalbakken, maar kun je ook kiezen voor een Bon Ton, een afvalbak die onderscheid maakt in verschillende afvalsoorten. 

Het huren van een afvalcontainer

Echter kun je ook verschillende afvalcontainers huren. Zo zijn er verschillende afvalverwerkingsbedrijven die containers verhuren aan particulieren, die deze vervolgens op zullen halen en verder zullen verwerken. Afval.nl is hier een goed voorbeeld van!

Afval.nl verhuurt verschillende soorten afvalcontainers aan particulieren en bedrijven. Zo kun je een keuze maken tussen plastic-, papier-, GFT- en restafval. Zelf heb je de mogelijkheid om een ophaalfrequentie te kiezen, kun je bepalen welke soorten containers je wilt huren en kun je de grootte bepalen van de afvalcontainers. Vervolgens betaal je via de automatische incasso een tarief per maand, die is opgebouwd aan de hand van de soorten containers en de ophaalfrequentie. Als bedrijf hoef je hiervoor niet naar een speciaal punt om bedrijfsafval te deponeren voor de gemeente, maar komt er een afvalverwerkingsbedrijf juist naar jou toe!

Goed voor het milieu

Naast dat het erg gemakkelijk is om de verdere afvalverwerking uit te besteden, biedt een afvalcontainer huren nog meerdere voordelen. Zo houdt je voor jezelf een efficiënte manier van werken aan, maar denk je ook aan het milieu. Je zorgt er immers voor dat het afval gescheiden is, waardoor er zoveel mogelijk gerecycled zal worden. Goed bezig dus